Colombier EcoBarrier™ Flex

100% recyclebare en milieuvriendelijke verpakking door onze Colombier EcoBarrier™-technologie.

Geen plastic, geen biologisch afbreekbaar plastic, geen biobased plastic, geen aluminium: alleen maar 100% recyclebaar karton mono-materiaal.

Colombier Ecobarrier Flex

Z Monomateriaal, 100% recyclebaar als paperafval (PAP22)
Z >85% vezelgehalte van het totale verpakkingsgewicht (84 g/m²)
Z Volledig herpulpbaar zonder verdere sortering of verwerking in de papierfabriek
Z Biologisch afbreekbaar met de mogelijkheid om composteerbaarheidscertificaat aan te vragen
Z Heatsealbaar met conversiemachines gemaakt voor PP/PE-gelamineerd materiaal

Z Geschikt voor contact met voedsel (BfR & FDA compliant)
Z Zonder was of fluorochemicaliën
Z Printbaar in offset en flexographisch
Z Geweldige barrière-eigenschappen (WVTR, OTR, Cobb, vetdoorlaatbaarheid)
Z Ontworpen om plastic en aluminium te vervangen (als laag) in voedselverpakking, inclusief Doypack en papieren zakjes.

 

100% recyclebaar als karton

Onze flexibele verpakkingen voldoen aan de recyclingeisen van PAP22, PapPet81
en C/PAP84. 

plasticvrije verpakking

Plasticvrije flexibele verpakking, gemaakt van 100% recyclebaar papier mono-materiaal.

FDA en BfR compliant

Colombier EcoBarrier™ voldoet aan de FDA- en BfR-richtlijnen voor contact met voedsel.

Composteerbaar monomateriaal

Colombier EcoBarrier™ produceert geen microplastics bij biologische afbraak.

Compatibiliteit

Colombier EcoBarrier™ is compatibel met huidige productielijnen en heeft uitstekende verwerkbaarheid en smeltlasbaarheid.

onze revolutionaire colombier Ecobarrier™ technologie

Onze Colombier EcoBarrier™-technologie maakt gebruik van een waterdispersiemethode om een ​​water-, damp- en vetbestendige barrière te creëren tussen het karton en het voedsel (of andere substantie) binnenin dat moet worden bewaard en beschermd. Traditioneel worden kunststof of aluminium gebruikt om deze barrière-eigenschappen te bereiken. Colombier EcoBarrier™ is FDA en BfR compliant. Hierdoor kan deze technologie als recyclebare flexibele verpakking worden gebruikt in diverse foodservice toepassingen, van to-go bekers tot zakjes en voedselbakjes. Colombier EcoBarrier™-technologie bereikt hetzelfde resultaat zonder het gebruik van kunststoffen of metalen, door middel van een innovatief, milieuvriendelijk chemisch proces dat kennis van warmte, droging en toepassing toepast om een ​​water- en vetbestendig monomateriaal te creëren. Door dit productieproces voldoet het aan de SUP-richtlijn van de EU en is het volledig recyclebaar als papierafval (PAP21). Papieren producten die zijn gemaakt met de Colombier EcoBarrier™-technologie kunnen tot zes keer worden gerecycled tot nieuwe kartonnen producten. De Colombier EcoBarrier™ bevat anorganische pigmenten, biogebaseerde organische componenten, niet-plastic polymeren en water.

flexible packaging plastic-free

Over Colombier

Wij zijn Colombier. Wij creëren herstelbare oplossingen voor karton en verpakkingen. Met bijna 50 jaar ervaring in de papierindustrie richten we ons nu op een milieuvriendelijke wereld met onze nieuwste technologie: Colombier EcoBarrier™.

Ton papier en karton wordt jaarlijks omgezet

jaren ervaring in de papierindustrie

Veel gestelde vragen

Is Colombier EcoBarrier™ echt groen?

Ja, onze op vezels gebaseerde verpakkingen zijn volledig recyclebaar, herpulpbaar en composteerbaar. Door de plasticvrije barrière voldoen alle producten die van dit product worden gemaakt aan de SUP-richtlijn van de EU.

Waarom is Colombier EcoBarrier™ hèt milieuvriendelijke alternatief?

De Colombier EcoBarrier™ bevat anorganische pigmenten, biogebaseerde organische componenten, niet-plastic polymeren en water. Dit maakt ons product plasticvrij en volledig recyclebaar.

Zijn de Colombier’S Flexible verpakkingen “bio”?

Onze flexibele verpakkingen zijn niet gemaakt van gekookt plastic of biologisch afbreekbaar plastic. Colombier EcoBarrier™ is een barrière gemaakt zonder het gebruik van welk plastic dan ook en is daarom volledig in overeenstemming met de SUP-richtlijn van de EU en volledig recyclebaar als mono-materiaal van karton (PAP22). Daarom is het een bijzonder milieuvriendelijke oplossing voor flexibele verpakkingen.

Vereist colombier EcoBarrier™ nieuwe productiemethoden?

Nee, ons flexibele verpakkingsmateriaal loopt op uw verwerkingsmachines op dezelfde manier als standaard gecoat papier of karton. Sommige parameters moeten echter worden verfijnd om optimaal te kunnen werken.

Read more about paper and board converting services

is de flexibele verpakking recyclebaar?

Het materiaal is volledig herpulpbaar als monomateriaal en vereist geen duur en milieutechnisch scheidingsproces voor de papieren en plastic voering. Daarom is het recyclebaar als gewone papieren verpakking (PAP22). Dit maakt het een milieuvriendelijke verpakking.

ZIJN DE EIGENSCHAPPEN VAN COLOMBIER ECOBARRIER ™ -GECOAT KARTON ANDERS DAN VAN KUNSTSTOF- OF ALUMINIUMGECOAT KARTON?

Er zullen zeker verschillen zijn. Met Colombier EcoBarrier™ kunnen we uitstekende vet-, water- en dampremmende eigenschappen bereiken, maar deze zullen niet altijd zo hoog zijn als met plastic of aluminium. Daarom is het belangrijk om deze toepassing te begrijpen en voor ons om samen te werken om aan uw specifieke behoeften en vereisten te voldoen. Dit vereist vaak productontwikkeling op maat om precies aan die behoeften te voldoen.

Kan ik een monster van de producten ontvangen?

Wij voorzien u graag van voorbeelden van onze flexibele verpakkingen. Vraag uw monster aan via onderstaand contactformulier.

We care about the future.

We zijn er trots op koploper te zijn in de circulaire economie.
En dat wordt door anderen gewaardeerd.

Next Gen Cup

Nextgen cup challenge

Colombier is een van de winnaars van de NextGen Cup Challenge:
een wereldwijde innovatie-uitdaging om de fiber to-go beker opnieuw te ontwerpen en een breed recyclebare of composteerbare beker te creëren.

reset retail

COLOMBIER ONTVANGT (RE)SET RETAIL PILOTS

Colombier werkte samen met retailers van wereldklasse om het gebruik van plastic in de detailhandel te elimineren.

 

 

smit dorlas

DUURZAME KOFFIE IN EEN DUURZAME BEKER

Het Nederlandse koffiebedrijf SMIT&DORLAS begint de recyclebare en composteerbare plasticvrije koffiebekers van Colombier in te zetten.

WIJ ZIJN KLAAR VOOR EEN PLASTICVRIJE WERELD. JIJ OOK?

Colombier werkt samen met retailmerken, groothandels en bedrijven die de meest milieuvriendelijke oplossing willen voor flexibele verpakkingen.

Neem contact met ons op voor meer informatie of om uw flexibele verpakkingsmonster aan te vragen.

Voor bekers met gepersonaliseerde branding is de minimale bestelling 500.000. Bij generieke bedrukking van Colombier is de minimale afname 200.000 bekers.