Ecological Food Service boards

Met Colombier EcoBarrier™ technologie kan jouw voedselverpakkingen plasticvrij zijn, in lijn met de SUP-richtlijn van de EU

Geen plastic, geen biologisch afbreekbare plastics, geen biobased plastics, geen aluminium: 100% recyclebaar karton mono-materiaal.

 

Z 100% recyclebaar (PAP21)
Z Transparante of gekleurde Colombier EcoBarrier™ coating
Z Gebruik in voedselbakjes, containers, schelpen, bekers en kommen
Z Heatsealbaar, te gebruiken in oven en invriesbaar

plastic paperboards

PLASTICVRIJ

Plasticvrije voedselverpakking, in richtlijn met de SUP-lijnen van de EU. Hierdoor geen “Plastic in product”-label.

100% RECYCLEBAAR ALS KARTON

Na gebruik zijn onze voedselverpakkingen volledig recyclebaar als regulier karton (PAP21).

FDA en BfR compliant

Colombier EcoBarrier™-gecoate prodcuten voldoen aan de FDA- en BfR-richtlijnen voor contact met voedsel.

COMPOSTEERBAAR MONO-MATERIAAL

Colombier EcoBarrier™ produceert geen microplastics bij biologische afbraak.

COMPATIBILITEIT

Colombier EcoBarrier™-gecoate voedselverpakkingen draaien net zo gemakkelijk traditionele FSB in je bestaande productielijnen.

ONZE REVOLUTIONAIRE COLOMBIER ECOBARRIER™ TECHNOLOGIE

Onze Colombier EcoBarrier™-technologie maakt gebruik van een waterdispersiemethode om een ​​water-, damp- en vetbestendige barrière te creëren tussen het karton en het voedsel (of andere substantie) binnenin dat moet worden bewaard en beschermd. Traditioneel worden kunststof of aluminium gebruikt om deze barrière-eigenschappen te bereiken. Colombier EcoBarrier™ is FDA en BfR compliant. Hierdoor kan deze technologie als recyclebare flexibele verpakking worden gebruikt in diverse foodservice toepassingen, van to-go bekers tot zakjes en voedselbakjes. Colombier EcoBarrier™-technologie bereikt hetzelfde resultaat zonder het gebruik van kunststoffen of metalen, door middel van een innovatief, milieuvriendelijk chemisch proces dat kennis van warmte, droging en toepassing toepast om een ​​water- en vetbestendig monomateriaal te creëren. Door dit productieproces voldoet het aan de SUP-richtlijn van de EU en is het volledig recyclebaar als papierafval (PAP21). Papieren producten die zijn gemaakt met de Colombier EcoBarrier™-technologie kunnen tot zes keer worden gerecycled tot nieuwe kartonnen producten. De Colombier EcoBarrier™ bevat anorganische pigmenten, biogebaseerde organische componenten, niet-plastic polymeren en water.

plastic paperboards

Over Colombier

Wij zijn Colombier. Wij creëren herstelbare oplossingen voor karton en verpakkingen. Met bijna 50 jaar ervaring in de papierindustrie richten we ons nu op een milieuvriendelijke wereld met onze nieuwste technologie: Colombier EcoBarrier™.

TON AAN PAPIER EN KARTON WORDT JAARLIJKS OMGEZET

JAAR ERVARING IN DE PAPIERINDUSTRIE

Veel gestelde vragen

IS COLOMBIER ECOBARRIER™ ECHT GROEN?

Ja, onze op vezels gebaseerde verpakkingen zijn volledig recyclebaar, herpulpbaar en composteerbaar. Door de plasticvrije barrière voldoen alle producten die van dit product worden gemaakt aan de SUP-richtlijn van de EU.

WAAROM IS COLOMBIER ECOBARRIER™ HÈT MILIEUVRIENDELIJKE ALTERNATIEF?

De Colombier EcoBarrier™ bevat anorganische pigmenten, biogebaseerde organische componenten, niet-plastic polymeren en water. Dit maakt ons product plasticvrij en volledig recyclebaar.

ZIJN DE COLOMBIER’S FLEXIBLE VERPAKKINGEN “BIO”?

Onze flexibele verpakkingen zijn niet gemaakt van gekookt plastic of biologisch afbreekbaar plastic. Colombier EcoBarrier™ is een barrière gemaakt zonder het gebruik van welk plastic dan ook en is daarom volledig in overeenstemming met de SUP-richtlijn van de EU en volledig recyclebaar als mono-materiaal van karton (PAP22). Daarom is het een bijzonder milieuvriendelijke oplossing voor flexibele verpakkingen.

VEREIST COLOMBIER ECOBARRIER™ NIEUWE PRODUCTIEMETHODEN?

Nee, ons flexibele verpakkingsmateriaal loopt op uw verwerkingsmachines op dezelfde manier als standaard gecoat papier of karton. Sommige parameters moeten echter worden verfijnd om optimaal te kunnen werken.

IS DE FLEXIBELE VERPAKKING RECYCLEBAAR?

Het materiaal is volledig herpulpbaar als monomateriaal en vereist geen duur en milieutechnisch scheidingsproces voor de papieren en plastic voering. Daarom is het recyclebaar als gewone papieren verpakking (PAP22).

ZIJN DE EIGENSCHAPPEN VAN COLOMBIER ECOBARRIER ™ -GECOAT KARTON ANDERS DAN VAN KUNSTSTOF- OF ALUMINIUMGECOAT KARTON?

Er zullen zeker verschillen zijn. Met Colombier EcoBarrier™ kunnen we uitstekende vet-, water- en dampremmende eigenschappen bereiken, maar deze zullen niet altijd zo hoog zijn als met plastic of aluminium. Daarom is het belangrijk om deze toepassing te begrijpen en voor ons om samen te werken om aan uw specifieke behoeften en vereisten te voldoen. Dit vereist vaak productontwikkeling op maat om precies aan die behoeften te voldoen.

KAN IK EEN MONSTER VAN DE PRODUCTEN ONTVANGEN?

Wij voorzien u graag van voorbeelden van onze flexibele verpakkingen. Vraag uw monster aan via onderstaand contactformulier.

We care about the future.

We zijn er trots op koploper te zijn in de circulaire economie.
En dat wordt door anderen gewaardeerd.

Next Gen Cup

Nextgen cup challenge

Colombier is one of the winners of the NextGen Cup Challenge:
a global innovation challenge to redesign the fiber to-go cup and create a widely recyclable or compostable cup.

reset retail

COLOMBIER IS AWARDED (RE)SET RETAIL PILOTS

Colombier teamed up with world-class retailers to eliminate use of plastic in retail industry.

 

 

smit dorlas

SUSTAINABLE COFFEE IN A SUSTAINABLE CUP

The Dutch coffee company Smit&Dorlas starts stocking Colombier’s recyclable and compostable plastic-free coffee cups.

WIJ ZIJN KLAAR VOOR EEN PLASTICVRIJE WERELD. JIJ OOK?

Colombier werkt samen met retailmerken, groothandels en bedrijven die de meest milieuvriendelijke oplossing willen voor flexibele verpakkingen.

Neem contact met ons op voor meer informatie of om uw flexibele verpakkingsmonster aan te vragen.