Ecological to-go cups

Met onze Colombier EcoBarrier™ technologie zijn jouw to-go-bekers plasticvrij zoals bepaald in de SUP-richtlijnen van de EU.

Geen plastic, geen biologisch afbreekbaar plastic of biobased plastics: alleen maar 100% afbreekbaar, volledig recyclebaar papierkarton.

Z Plastic-vrij, geen “plastic in product”-label
Z Geproduceerd in 6 standaard formaten
Z Bedrukbaar in full-colour in eigen design of in standaard opdruk
Z Productiecombatibel met huidige systemen

plasticvrij

Plasticvrije papieren bekers die voldoen aan de SUP richtlijn in de EU. Daarom zonder “plastic in product”-label.

100% recyclebaar als papierkarton

Na gebruik kunnen de bekers worden gerecycled met standaard papier en karton (PAP21).

FDA en BfR compliant

Colombier EcoBarrier™ producten zijn FDA en BfR compliant voor contact met voedsel.

Composteerbaar mono-materiaal

Bij biologische afbraak produceert Colombier EcoBarrier™ geen microplastics.

Compatibiliteit

Colombier EcoBarrier™ behandelde bekers kunnen worden verwerkt zoals traditionele papieren bekers.

Onze revolutionaire Colombier Ecobarrier™ technologie

Colombier EcoBarrier™ technologie maakt gebruik van een waterdispersiemethode om een barrière te creëren tussen het karton en de vloeistof aan de binnenkant.Traditioneel word plastig gebruikt om deze waterdichte eigenschappen te bereiken. Colombier EcoBarrier™ behaalt hetzelfde resultaat zonder plastic of metalen, door een innovatieve, mileuvriendelijk chemisch proces dat warmte, droging en toepassing gebruikt om een water- en vetbestendig monomateriaal te creëren. Met deze eigenschappen voldoet het eindproduct aan de SUP-richtlijnen van de Europese Unie en is het volledig recyclebaar als papier (PAP21). De Colombier EcoBarrier™ bevat anorganische kleuringen, bio-based organische componenten, non-plastic polymeren en water. Papierproducten die gebruik maken van Colombier EcoBarrier™ kunnen tot 6 keer worden hergebruikt in papier(karton).

to-go cup

Over Colombier

Wij zijn Colombier. Wij creëren herstelbare oplossingen voor karton en verpakkingen. Met bijna 50 jaar ervaring in de papierindustrie richten we ons nu op een milieuvriendelijke wereld met onze nieuwste technologie: Colombier EcoBarrier™.

Ton papier en karton wordt jaarlijks omgezet

Jaren ervaring in de papierindustrie

Veelgestelde vragen

IS COLOMBIER ECOBARRIER™ ECHT GROEN?

Ja, onze op vezels gebaseerde verpakkingen zijn volledig recyclebaar, herpulpbaar en composteerbaar. Door de plasticvrije barrière voldoen alle producten die van dit product worden gemaakt aan de SUP-richtlijn van de EU.

WAAROM IS COLOMBIER ECOBARRIER™ HÈT MILIEUVRIENDELIJKE ALTERNATIEF?

De Colombier EcoBarrier™ bevat anorganische pigmenten, biogebaseerde organische componenten, niet-plastic polymeren en water. Dit maakt ons product plasticvrij en volledig recyclebaar.

Zijn Colombier cups “bio-cups”?

Onze bekers worden niet gemaakt van bio-based plastics of biologisch afbreekbaar plastic. Colombier EcoBarrier™ is een barri~ere gemaakt zonder enige plastics en daardoor volledig in overeenstemming met de SUP-richtlijn van de EU en 100% recyclebaar als mono-materiaal voor karton (PAP21). Daarom is het een uitzonderlijk milieuvriendelijke oplossing voor to-go- bekers voor eenmalig gebruik.

Wat is de minimale afname voor to-go bekers?

Voor bekers met eigen afdruk is de minimale afname 500.000 stuks. Voor bekers met een generieke print is een minimale afname van 50.000 vereist.

VEREIST COLOMBIER ECOBARRIER™ NIEUWE PRODUCTIEMETHODEN?

Nee, ons flexibele verpakkingsmateriaal loopt op uw verwerkingsmachines op dezelfde manier als standaard gecoat papier of karton. Sommige parameters moeten echter worden verfijnd om optimaal te kunnen werken.

Read more about paper and board converting services

IS DE FLEXIBELE VERPAKKING RECYCLEBAAR?

Het materiaal is volledig herpulpbaar als monomateriaal en vereist geen duur en milieutechnisch scheidingsproces voor de papieren en plastic voering. Daarom is het recyclebaar als gewone papieren verpakking (PAP21).

Kan ik Colombier to-go bekers krijgen bij mijn lokale koffiehuis?

Colombier produceert Colombier EcoBarrier™-gecoat papier(karton) en to-go bekers in grote volumes. Onze focus is er op gericht om samen te werken met mondiale partijen die marktleiders willen zijn in de circulaire economie.

Zijn de to-go bekers gemaakt van gerecyclede houtvezels?

Voor producten die in contact komen met voedsel gebruiken we nieuwe houtvezels om onze Colombier EcoBarrier™ producten veilig en hygiënisch te maken.In gerecyclede vezels zijn altijd sporen van ongewenste chemicaliën en stoffen te vinden (denk aan inkt voor drukwerk). Door gebruik te maken van gerecyclede houtvezels zou ons product niet veilig zijn voor voedselverpakkingen. Uiteraard maken wij wel gebruik van gerecyclede houtvezels in onze andere Colombier EcoBarrier™ toepassingen, waar geen contact is met voedsel, zoals verpakkingsmateriaal.

KAN IK EEN MONSTER VAN DE PRODUCTEN ONTVANGEN?

Wij voorzien u graag van voorbeelden van onze flexibele verpakkingen. Vraag uw monster aan via onderstaand contactformulier.

We care about the future.

We are proud to become a leader in the circular economy.
And that is appreciated by others.

Next Gen Cup

Nextgen cup challenge

Colombier is one of the winners of the NextGen Cup Challenge:
a global innovation challenge to redesign the fiber to-go cup and create a widely recyclable or compostable cup.

reset retail

COLOMBIER IS AWARDED (RE)SET RETAIL PILOTS

Colombier teamed up with world-class retailers to eliminate use of plastic in retail industry.

smit dorlas

SUSTAINABLE COFFEE IN A SUSTAINABLE CUP

The Dutch coffee company Smit&Dorlas starts stocking Colombier’s recyclable and compostable plastic-free coffee cups.

WIJ ZIJN KLAAR VOOR EEN PLASTICVRIJE WERELD. JIJ OOK?

Colombier werkt samen met retailmerken, groothandels en bedrijven die de meest milieuvriendelijke oplossing willen voor flexibele verpakkingen.

Neem contact met ons op voor meer informatie of om uw flexibele verpakkingsmonster aan te vragen.

Voor bekers met gepersonaliseerde branding is de minimale bestelling 500.000. Bij generieke bedrukking van Colombier is de minimale afname 200.000 bekers.